Χρόνος Εκτέλεση: 45′
Χρόνος προετοιμασία: 10′
Βαθμός δυσκολίας: 1
Υλικά:
Για Γκρανόλα:
• 160γρ. βρώμη
• 70γρ. ξηροί καρποί της αρεσκείας σας, ελαφρώς θρυμματισμένοι
• 50γρ. αποξηραμένα φρούτα της αρεσκείας σας
• 3 κ.σ. μέλι
• 1 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
• ½ κ.γ. αλάτι
• ¼ κ.γ. γαρύφαλλο σε σκόνη
• 2 κ.σ. ελαιόλαδο
Για την κρέμα:
• 250γρ. μασκαρπόνε σε θερμοκρασία δωματίου
• 200γρ. γιαούρτι στραγγιστό
•2 κ.σ. μέλι
• 4 σκουπ Herbalife Formula1 Chocolate
Εκτέλεση:
Για την Γκρανόλα:
Παίρνουνε ένα μεγάλο βαθύ μπολ, ρίχνουμε μέσα όλα τα υλικά
για την γκρανόλα και φορώντας γάντια μιας χρήσης ανακατεύουμε το μείγμα β μέχρι να ομογενοποιηθεί. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα τετράγωνο ταψί φούρνου 20Χ20 εκ. στο οποίο έχουμε στρώση λαδόκολλα. απλώνουμε με τα χέρια μας την Γκρανόλα σε όλη την επιφάνεια του ταψιού χωρίς να την πιέζουμε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνου στους 150⁰C στον αέρα για 15-20 λεπτά. Αφαιρούμε το ταψί από το φούρνου και το αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά.
Για την κρέμα:
Παράλληλα, Αδειάζουμε στον κάδο του μίξερ το μασκαρπόνε, το γιαούρτι, το μέλι και το Formula1 Chocolate και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Για την σύνθεση:
Κόβουμε σε σε κομμάτια την γκρανόλα, ρίχνουμε λίγη από αυτή στον πάτο ενός ποτηριού, σκεπάζουμε με κρέμα, τοποθετούμε λίγη γκρανόλα από πάνω και καλύπτουμε με κρέμα.