Ο σολομός είναι πλούσιος σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα – υγιή λίπη που είναι καλά για την καρδιά σας. Δοκιμάστε αυτόν τον νόστιμο σολομό με συνταγή αβοκάντο σάλτσα σήμερα.
Εκτέλεση
Για την σάλτσα:
1 μέτριο αβοκάντο
2 λάιμ ή λεμόνι, χυμό
3 καπάκια Aloe
¼ φλιτζάνι κομμένο κόκκινο κρεμμύδι
Αλάτι για γεύση
2 κ.σ. ψιλοκομμένο κόλιαντρο
6 ντοματίνια, ψιλοκομμένα
Αφαιρέστε τη σάρκα του αβοκάντο, το μεταφέρετε σε ένα μπολ και το πολτοποιήστε καλά με ένα πιρούνι. Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε καλά. Αφήστε στην άκρη ενώ προετοιμάζετε το ψάρι.
Για το σολομό:
1 κουταλάκι νερό
2 κρεμμύδια, χοντροκομμένα
10 κλαδάκια μαϊντανού
4 σκελίδες σκόρδο
2 φύλλα δάφνης
1 κοφτό κ.γ. πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 λεμόνι, κομμένο σε φέτες
χυμό 1 λεμόνι
1 λίτρο φιλέτο σολομού, κομμένο σε 3 ή 4 κομμάτια, ανάλογα με το γεύμα σας.
Μέγεθος σερβιρίσματος
1 kg ψάρι κόβουμε σε 4 μερίδες (γεύμα 400 θερμίδων)
1 kg ψάρι κόβουμε σε 3 μερίδες (γεύμα 600 θερμίδων)
Σε μια μεγάλη ρηχή κατσαρόλα ή βαθιά κατσαρόλα, συνδυάστε όλα τα υλικά εκτός από το σολομό. Βράζουμε σε μέτρια-υψηλή φωτιά. Όταν το υγρό βράσει, προσθέστε απαλά τα κομμάτια σολομού. Σιγοβράζουμε για 8-10 λεπτά μέχρι να μαγειρευτούν και ξεφλουδίζουμε με ένα πιρούνι τα ψάρια.
Μεταφέρετε σολομό σε πιάτα σερβιρίσματος και ρίξτε την σάλτσα αβοκάντο.
Πρόταση
Για να ολοκληρώσετε το γεύμα σας συνοδεύεστε το ψάρι σας με ψητά ή βραστά λαχανικά ή ακόμα και με μια πράσινη σαλάτα.
θρεπτική αξία
ανά 400 calorie γεύμα
Calories: 220
Protein: 25 g
Carbohydrate: 4 g
Fat: 11 g
θρεπτική αξία
ανά 600 calorie γεύμα
Calories: 295
Protein: 34 g
Carbohydrate: 5 g
Fat: 15 g